Detská exkurzia vo Veterinárnej ambulancii

Staň sa aj Ty malým veterinárom!

Kto z Vás by v detstve nebol zvedavý, ako sa liečia choré zvieratká vo veterinárnej ambulancii? Deti rady napodobňujú zvuky z ríše zvierat a všeobecne milujú zvieratá. No a nám v spoločnosti VETERAS záleží na výchove a vzdelávaní budúcich generácií lekárov veterinárnej medicíny.
Detská exkurzia vo Veterinárnej ambulancii VETERAS
Tretí októbrový týždeň sa v našej veterinárnej ambulancii niesol v znamení vzdelávania a výchovy tých najmenších. V spolupráci so Základnou a materskou školou Milana Rastislava Štefánika v Budimíri sme pripravili zaujímavý program pre deti z Materskej školy. Vzdelávacieho programu sa zúčastnili všetky tri triedy, pre ktoré si naša službukonajúca pani doktorka MVDr. Barbara Popovičová vyčlenila priestor na tri doobedné exkurzie.
Detská exkurzia vo VETERAS3Detská exkurzia vo VETERAS
Každá trieda mala možnosť vidieť ako prebieha preventívne ambulantné vyšetrenie skutočného zvieratka. Exkurzie sa tak zúčastnil aj labrador Red, mačička Mia a kocúr Protón, ktorí si spoločnosť našich škôlkarov naozaj užívali. Následne si pani doktorka pripravila malý rýchlo-kvíz, v ktorom preskúšala detičky či poznajú všetky najznámejšie druhy spoločenských, hospodárskych a exotických zvierat.
Detská exkurzia vo VETERASDetská exkurzia vo VETERAS
Detská exkurzia vo VETERAS
Deti mali tiež možnosť priniesť si so sebou na vyšetrenie aj svoje najobľúbenejšie zvieratkovské hračky a plyšáky, ktoré pani doktorka ochotne a veľmi rada vyšetrila, ak ich kde-tu niečo trápilo. Z ambulancie tak deti v zástupe odchádzali v rukách s ošetrenými a obväzmi previazanými hračkami.
Detská exkurzia vo VETERAS2Detská exkurzia vo VETERAS1
Veríme, že sme aj takouto aktivitou pre našu komunitu v nejednej maličkej dušičke zaiskrili zápalom pre nadšenie ísť v dospelosti študovať veterinárnu medicínu a stať sa uznávaným zverolekárom.
PS: Fotky všetkých detičiek boli v tomto článku pridané po vyjadrení písomného súhlasu ich zákonných zástupcov :)

Autor článku:

MVDr. Barbara Popovičová
MVDr. Barbara Popovičová Veterinár Košice