Strihanie psíka Shih Tzu (Šicu)

Plemeno Shih tzu (Šicu) pochádza z Ázie a zaradzujeme ho medzi Čínske plemená psov.

Úprava srsti psíkov Shih tzu je rovnako dôležitá ako starostlivosť o jeho zdravie.

Srsť psíka často odzrkadľuje jeho zdravotný stav.

Zarastanie srsti v okolí očí nesmiete nechať na ľahkú váhu, nakoľko po zanedbaní dochádza k častým zápalom spojiviek alebo celkového zrakového aparátu.

Rovnako dôležité je aj vytrhávanie chlpov v okolí ušnice kde pri nadmernom ochlpení môže dôjsť ku tvorbe kvasiniek alebo zápalu zvukovodov.

  1. Ako často by som mal/a strihať svojho psíka Shih Tzu?
    - Interval strihania psíka Shih Tzu závisí od preferencií majiteľa a typu účesu. Všeobecne platí, že toto plemeno vyžaduje pravidelné strihanie každých 4 až 6 týždňov, aby sa udržala jeho srsť vo vhodnej dĺžke a kondícii.

  2. Aký typ účesu je pre psíka Shih Tzu vhodný?
    - Špecifický typ účesu môže závisieť od preferencií majiteľa a životného štýlu psíka. Populárne účesy pre Shih Tzu zahŕňajú tradičný "puppy cut" (šteniatkovitý účes), "teddy bear cut" (medvedí účes) alebo účesy vo forme "topknotu" s dlhými vlasy na hlave.

  3. Je lepšie strihať psíka Shih Tzu doma alebo navštíviť profesionálneho groomera v psom salóne?
    - Toto závisí od skúseností majiteľa so strihaním a preferencií psíka. Mnoho majiteľov uprednostňuje profesionálneho groomera, pretože majú potrebné zručnosti a vybavenie na dosiahnutie požadovaného vzhľadu.

  4. Ako udržať účes psíka Shih Tzu medzi návštevami groomera?
    - Medzi návštevami groomera je dôležité pravidelne česať srsť psíka Shih Tzu, aby sa predišlo zamotaniam a udržalo sa zdravé kožné prostredie. Tiež môžete pristrihávať chlpy okolo očí, aby sa zabránilo podráždeniu očí.

  5. Ako zvoliť správny salón pre svojho psíka Shih Tzu? Pri výbere groomera je dôležité vyhľadať skúseného a spoľahlivého profesionála, ktorý má skúsenosti so strihaním Shih Tzu a má pozitívne hodnotenia od ostatných majiteľov psov. Je vhodné si nechať ukázať ukážky jeho práce a diskutovať o požiadavkách na strihanie vášho psíka.

Odporúčame preto pravidelnú starostlivosť, strihanie a návštevy nášho Psieho WELLNESS Salónuktorého cenník služieb si môžete pozrieť TU.

V prípade Vášho záujmu o skrášľovacie procedúry prosím neváhajte kontaktovať náš Psí WELLNESS Salón a dohodnite si termín

na telefónnom čísle 0948151611

alebo mailom na adrese

veteras.info@gmail.com

Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Strihanie psíkov Shih tzu, pred a potom:

Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salon      Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salon

Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salón Košice  Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salón Košice  

Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salón Košice

Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salón Košice

 Strihanie Shih Tzu Košice - VETERAS - Psi wellness salón Košice


Autor článku:
MVDr. Barbara Popovičová
MVDr. Barbara Popovičová Veterinár Košice