Nové technológie a trendy v starostlivosti o zvieratá

V posledných rokoch sa stávame svedkami rapídneho rozvoja nových technológií, ktoré nám umožňujú nielen zlepšiť a zjednodušiť naše každodenné aktivity, ale aj zlepšiť kvalitu domácej starostlivosť o zvieratá.

Nové technológie a trendy v starostlivosti o zvieratá

S rastúcim počtom technologických riešení, ktoré sa objavujú na trhu, môžeme sledovať aj nový trend zvyšujúceho sa používania technologických vychytáviek v oblasti chovu domácich zvierat.

Nové technológie a trendy v starostlivosti o zvieratá

Samozrejme majitelia psov a mačiek v meste Košice nie sú žiadnou výnimkou.

Smart dávkovač krmiva pre psa

Je to moderné technologické riešenie, ktoré pomáha majiteľom zabezpečiť, aby ich psík dostával správne množstvo krmiva v pravidelných intervaloch.

Smart dávkovač krmiva pre psa1

Ide o zariadenie, ktoré dokáže automaticky dávkovať krmivo v stanovených časoch, takže majiteľ nemusí byť prítomný a sledovať, kedy je potrebné kŕmiť zviera.

Tieto WIFI zariadenia obsahujú senzory, ktoré monitorujú množstvo zjedeného krmiva a upozornia majiteľa na to, ak zviera prestane jesť, alebo ak skonzumuje príliš veľa krmiva naraz.

To umožňuje majiteľom zvierat účinnejšie kontrolovať množstvo krmiva, ktoré poskytujú svojim zvieratám, a tým aj zabezpečiť ich zdravie a pohodu.

Takéto smart riešenie má niekoľko výhod pre majiteľa aj pre psa.

Smart dávkovač krmiva pre psa

Jednou z najväčších výhod je, že majiteľ nemusí byť prítomný pri každej dávke krmiva, čo mu uľahčuje organizovanie dňa a zabezpečuje, že psík bude mať dostatočné množstvo krmiva aj v prípade, ak majiteľ nie je doma.

Navyše, množstvo krmiva sa dá nastaviť podľa individuálnej potreby, takže psík dostane presne toľko krmiva, koľko potrebuje na udržanie zdravého telesného stavu.

K dispozícii sú tiež rôzne funkcie, ktoré umožňujú majiteľovi sledovať, kedy bolo krmivo podané a aké množstvo sa podalo.

Táto funkcia je veľmi užitočná pre majiteľov, ktorí sa chcú uistiť, že ich psík dostáva krmivo pravidelne a v dostatočnom množstve.

V súčasnej dobe existuje na trhu množstvo rôznych typov smart dávkovačov krmiva pre psov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami a funkciami.

Niektoré z nich môžu dokonca poskytovať informácie o kvalite krmiva a jeho nutričnej hodnote, čo je veľmi užitočné pre majiteľov, ktorí sa zaujímajú o veterinárne diéty a zdravé stravovanie svojich zvierat.

GPS tracker pre psa

Malé a prenosné zariadenie, ktoré umožňuje majiteľovi sledovať polohu svojho psa v reálnom čase.

GPS tracker pre psa

Tieto zariadenia sa väčšinou pripájajú k obojku psa a majiteľ môže sledovať polohu psa prostredníctvom aplikácie na svojom smartfóne alebo počítači.

GPS tracker pre psa má mnoho výhod pre majiteľov zvierat.

Umožňuje im napríklad monitorovať pohyb svojho psa a zabezpečiť, aby sa nevytratil alebo aby sa vyvaroval nebezpečným situáciam, ako sú napríklad pohyb vo verejnej doprave alebo stret s divokou zverou.

Navyše, ak sa pes z nejakej príčiny stratí, majiteľ môže pomocou GPS trackera rýchlo a jednoducho lokalizovať jeho polohu a nájsť ho.

GPS tracker pre psa1

GPS tracker tiež umožňuje majiteľom vytvárať zóny, ktoré označujú oblasti, kde by sa pes mal nachádzať, a ak sa pes dostane mimo týchto zón, majiteľ dostane upozornenie.

Táto funkcia pomáha majiteľom udržiavať kontrolu nad pohybom svojich psov a zabezpečiť, aby sa neprestali.

Existujú rôzne druhy GPS trackerov pre psov, ktoré sa líšia svojimi funkciami a cenami.

Niektoré zariadenia môžu napríklad sledovať aj aktivity psa, ako je beh, spánok alebo strava, a poskytovať informácie o ich zdravotnom stave.

Chovatelia psov by tak mali zvážiť svoje potreby a preferencie a zvoliť si zariadenie, ktoré im najviac vyhovuje.

Okrem týchto funkcií existujú aj zariadenia, ktoré umožňujú meranie teploty, krvného tlaku a iných parametrov zdravia zvierat.

Tieto zariadenia majiteľom umožňujú monitorovať zdravotný stav svojich zvierat a v prípade potreby okamžite zasiahnuť.

Záver článku

Všetky tieto nové technológie umožňujú majiteľom zvierat lepší monitoring a reporting pre zabezpečenie zdravia a pohody svojich zvierat.

Vývoj týchto technológií v oblasti starostlivosti o zvieratá je stále v plnom prúde a môžeme očakávať, že sa budú objavovať ďalšie nové riešenia, ktoré nám umožnia ešte lepšiu starostlivosť o našich chlpáčov.

Robotický pes

V meste Košice sa tento trend používania moderných technológií v oblasti starostlivosti o zvieratá prejavuje vo forme zvyšujúceho sa počtu predajní, ktoré ponúkajú tieto nové technologické riešenia.

Majitelia zvierat majú tak možnosť využívať najnovšie technológie a zabezpečiť tak ešte lepšiu starostlivosť o svoje zvieratá.

Pri používaní týchto nových technológií je však dôležité pamätať na to, že technológie sú len nástrojom a nemôžu nahradiť pozornosť a starostlivosť majiteľa.

Aj keď tieto technológie majú veľký potenciál zlepšiť kvalitu života zvierat a uľahčiť ich majiteľom starostlivosť, majiteľ ostať stále pozorný a venovať svojmu zvieraťu dostatočnú pozornosť, starostlivosť a lásku.

V každom prípade je však jasné, že nové technológie otvárajú nové možnosti v oblasti starostlivosti o zvieratá.

S rastúcim počtom technologických riešení môžeme očakávať, že sa budú objavovať nové a inovatívne spôsoby, ako zabezpečiť ešte lepšiu starostlivosť o zvieratá.

Nové technológie a trendy v starostlivosti o zvieratá

Je to veľmi dobrá správa pre majiteľov zvierat, ktorí si tak môžu byť istí, že ich chlpatí miláčikovia budú mať najlepšiu možnú starostlivosť a pozornosť, akú si zaslúžia.


Autor článku

MVDr. Barbara Popovičová

MVDr. Barbara Popovičová