Strihanie Maltézskeho psíka (Maltezák)

Maltézsky psík, známy tiež ako maltézak, je jednou z najpopulárnejších plemien psíkov na svete. Jeho dlhé a jemné vlasy robia z neho pôvabného spoločníka a ideálneho psa na objatie.

Maltézak je v súčasnosti medzi chovateľmi široko obľúbené plemeno, ktoré si vyžaduje pravidelnú starostlivosť o srsť a pokožku.

Avšak, aby si váš maltézsky psík udržal svoj krásny vzhľad a zdravé kožušiny, musí sa mu venovať primeraná starostlivosť, vrátane pravidelného strihania.

Pri strihaní maltézskych psíkov sa väčšinou odporúča, aby sa vlasy na nohách a chvoste nechali dlhšie, zatiaľ čo na tele sa strihajú kratšie.

Je dôležité, aby sa pri strihaní dodržiavali určité techniky, aby sa zabezpečila rovnomerná dĺžka vlasov a aby sa zabránilo poškodeniu citlivej kože.

Dlhé vlasy na hlave sa zvyčajne česú na jednu stranu, takže psík má jemný a zvodný vzhľad. Dôležité je však nezabudnúť na oči psa, ktoré sa musia udržiavať čisté a bez vlasov, ktoré by mu mohli zasahovať do zraku.

Aby bol váš maltézsky psík zdravý a šťastný, je dôležité nezabúdať na pravidelné hygienické úkony, ako je strihanie nechtov a čistenie zubov.

Ak sa nevyznáte v strihaní psíkov, môžete sa obrátiť na skúseného psieho kaderníka, ktorý vám radi pomôže udržať vašu maltézsku krasavicu alebo pekného maltézskeho psíka v dobrom stave a v nádhernej kondícii.

Medzi často kladené otázky majiteľov týchto maličkých psíkov patria dopyty ako často strihať, kedy začať so strihaním šteniatok, ako často vyčesávať srsť a aké veterinárne alebo kozmetické prípravky sú pre ich psíka najvhodnejšie.

Je veľmi dôležité určiť v akých podmienkach je psík venčený a kde sa s ním chodí na prechádzky.

Či sa jedná o Maltézskeho psíka z mesta venčeného na chodníkoch a mestských parkoch, alebo psíka zo záhradky, ktorému sa môžu pri labkách pozapichovať bodliačiky, semienka burín, vetvičky a konáriky.

Opačným príkladom je prípad výstavného Maltézskeho psíka, ktorému sa necháva narásť pravidelne česaná a dlhšia srsť.

So strihaním Maltézakov odporúčame začať už pri šteniatkach po dovŕšení piateho týždňa.

Pred dovŕšením piateho týždňa odporúčame pravidelné česanie a drobné zastrihávanie.

  1. Ako často by som mal/a strihať svojho Maltézskeho psíka?
    - Interval strihania Maltézskeho psíka závisí od preferencií majiteľa a typu účesu. Vo všeobecnosti sa odporúča strihať Maltezákove vlasy každých 4 až 6 týždňov, aby sa udržal ich čistý a elegantný vzhľad.

  2. Aký typ účesu je pre Maltézskeho psíka najlepší?
    - Maltézski psík má rôzne možnosti účesov, vrátane krátkeho účesu, klasického "puppy cut" alebo dlhšieho účesu so splývajúcimi vlasmi. Je dôležité vybrať taký účes, ktorý vyhovuje životnému štýlu psa a jeho majiteľa.

  3. Môžem strihať svojho Maltézskeho psíka doma?
    - Áno, mnoho majiteľov Maltézskych psov si ich strihá doma s pomocou profesionálnych strihacích strojčekov a nástrojov na úpravu srsti. Avšak, pre získanie presného a symetrického vzhľadu sa môže odporúčať návšteva profesionálneho groomera.

  4. Ako udržať srsť Maltézskeho psíka vo vhodnom stave medzi strihaním?
    - Medzi strihaniami je dôležité pravidelne česať srsť Maltézskeho psíka, aby sa predišlo zamotaniam a udržalo sa zdravé kožné prostredie. Tiež je potrebné čistiť oči a uši, aby sa zabránilo nahromadeniu nečistôt.

  5. Ako nájsť profesionálneho groomera na strihanie Maltézskeho psíka?
    - Pri výbere groomera je dôležité vyhľadať skúseného profesionála, ktorý má skúsenosti so strihaním Maltézskych psov a má pozitívne hodnotenia od ostatných majiteľov psov. Je vhodné sa informovať o ich skúsenostiach a pozerať sa na ukážky ich práce predtým, ako sa rozhodnete pre konkrétneho groomera.

Na všetky Vaše otázky radi odpovieme a odkonzultujeme ich pred termínom objednania sa na skrášľovacie procedúry, ktorých cenník nájdete TU.

V prípade Vášho záujmu o skrášľovacie procedúry prosím neváhajte kontaktovať náš Psí WELLNESS Salón a dohodnite si termín

na telefónnom čísle 0948151611

alebo mailom na adrese

veteras.info@gmail.com

Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Strihanie Maltezáka Pred a Po:


viber_image_2022-07-07_12-41-04-857


Strihanie Matézskeho psíka (Maltezák) Košice

Strihanie Matézskeho psíka (Maltezák) Košice

Strihanie Matézskeho psíka (Maltezák) Košice

Strihanie Matézskeho psíka (Maltezák) Košice


Autor článku:
MVDr. Barbara Popovičová
MVDr. Barbara Popovičová Veterinár Košice